Öğrenci Vizesi

1) Pasaport ( veriliş tarihi 10 yıldan daha az ve geçerlilik süresi en az 1 yıl ve 3 ay olmalı) + kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfa fotokopileri
2) Eksiksiz doldurulmuş ve imzanlanmış iki adet uzun süreli form. Formu doldurmak için turkce tercumesinden faydalanabilirsiniz.
3) 3 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafınız (beyaz fonlu) (birer adet formlara yapıştırılacak, bir tanesi ise müracaat esnasında teslim edilecek)
4) Vize için gereken ücret (50 Euro-Müracaat esnasında teslim edilecek )
5) Gideceğiniz eğitim kuruluşundan kabul mektubu veya Fransız Hükümetinden burs yazısı
6) Türkiye’deki son diplomalarınız
7) Ailenizden masraflarınızı karşılayacaklarını belirten dilekçe
8) Ailenizin geçim kaynakları ile ilgili evraklar (iş sahibi iseler : Ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi. İş veren olmayanlar bu evrakların yanında iş verenden dilekçe ve maaş bordroları ibraz etmelidiler.)
9) Banka hesap cüzdanları
10) Uzun donem ogrenci vizesi basvurusu yapacak ogrencilerin Campus France ile iletisime gecmeleri ve vize basvurusundan once dosyalarini Campus France’a onaylatmalari gerekmektedir
http://www.turquie.campusfrance.org
11) OFII muracaat formu. Muracaat sırasında OFII formunuzun üst bölümünün tarafınızdan doldurulmuş olmalıdır.
12) OFII saglik muayenesi formu. Formun, vize bolumune muracaat etmeden doldurulmasi gerekmektedir.
13) İlk üç ayı için konaklayacaĝına dair bilgi :
- Otelde kalacaksa : otel rezervasyonu
- Bir tanıdıĝın evinde konaklanacaksa : Ev sahibinden yazılı beyanat
- Yatılı bir yurt veya kurumda kalınacaksa : Yurt veya kurumun yetkilisinden yazılı bildiri
- Tüm evrakların (formlarhariç) fotokopileri ibraz edilmelidir.
- 4,6,7,8 ve 9. maddeler Fransız Hükümetinden burslu öğrenciler için geçerli değildir. Bu öğrenciler burs belgesi teslim etmeleri yeterlidir.­
- Yeşil pasaport taşıyan öğrenciler Dişişler Bakanlığı Temsilciliğinden alınan bir protokol yazısı ibraz etmek zorundalar.
Fransa’da eĝitim göreceĝi süre 6 ayı aşan yeşil pasaport sahiplerinin yeşil pasaportlarını normal (lacivert) pasaporta çevirmeleri gerekmektedir