Romanya Vizesi Vize Bilgi ve İşlem Hattı: 0312 446 37 35 - 36

Romanya Vizesi Vize Başvuru Evrakları

  • En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  biyometrik resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Şirket antetli kağıdına seyahat detaylarınızı belirten imza yetkilisi tarafından imzalı kaşeli dilekçe (Aslı)
  • Şirket imza sirküleri (Fotokopisi)
  • Şirket son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
  • Şirket faaliyet belgesi son 3 ay içerisinde alınmış olmalı (Aslı)
  • Şirket ticaret sicil gazetesi (Fotokopisi)
  • SSK işe giriş bildirgesi (Fotokopisi)
  • Son 3 aylık maaş bordosu (Aslı)
  • Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirket tarafından düzenlenmiş davetiye (Aslı)
  • Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirkete ait vergi levhası (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderenin noter onaylı ev kira kontratı yada ev tapu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)

  • En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  biyometrik resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Şirket antetli kağıdına seyahat detaylarınızı belirten imza yetkilisi tarafından imzalı kaşeli dilekçe (Aslı)
  • Şirket imza sirküleri (Fotokopisi)
  • Şirket son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
  • Şirket faaliyet belgesi son 3 ay içerisinde alınmış olmalı (Aslı)
  • Şirket ticaret sicil gazetesi (Fotokopisi)
  • Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirket tarafından düzenlenmiş davetiye (Aslı)
  • Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirkete ait vergi levhası (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderenin noter onaylı ev kira kontratı yada ev tapu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)

  • En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  biyometrik resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Bağlı olduğu kurum tarafından düzenlenmiş görev ve izin belgesi (Aslı)
  • Kurum görev kimlik kartı (Fotokopisi)
  • Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Son 6 aylık maaş bordosu (Aslı)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderenin noter onaylı ev kira kontratı yada ev tapu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)

  • En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  biyometrik resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderenin noter onaylı ev kira kontratı yada ev tapu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
  • Masraflarını karşılayacak eşine ait diğer evraklar (İlgili evrak listesine bakınız)
  • Eşi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış seyahat detaylarını belirten imzalı dilekçe (Aslı)

  • En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  biyometrik resim
  • 18 yaş altı çocuklar için anne ve baba tarafından son 3 ay içinde noterden verilmiş muvafakatname (Aslı)
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Yeni tarihli öğrenci belgesi (Aslı)
  • Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu yada banka hesabı (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
  • Masraflarını karşılayacak anne yada babaya ait diğer evraklar (İlgili evrak listesine bakınız)
  • Masraflarını karşılayacak kişi tarafından yazılmış seyahat detaylarını belirten imzalı dilekçe (Aslı)

  • En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  biyometrik resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Emekli olduğu kurum tarafından alınmış emeklilik belgesi (Aslı)
  • Emekli maaşını aldığı banka hesabının son 6 aylık dökümü imzalı kaşeli (Aslı)
  • Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış seyahat detaylarını belirten imzalı dilekçe (Aslı)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu veya banka hesabı (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)

Başvuru formunu görüntüleye bilmeniz için bilgisayarınızda Adobe Reader PDF görüntüleyici programı yüklü olmalıdır. Yüklü değil ise ücretsiz olarak yüklemek için tıklayınız.


Romanya Vizesi vize başvuru formunu bilgisayarıma indir

Acentamız sizin adınıza Romanya Vizesi vize başvurusu yapma yetkisine sahiptir.
  • Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
  • Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

İstanbul Romanya Başkonsolosluğu Yetki Alanı;

Marmara Bölgesi

Ankara Romanya Büyükelçiliği Yetki Alanı;
Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Güney Doğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi

İzmir Romanya Başkonsolosluğu Yetki Alanı;
Ege Bölgesi


Romanya Vize Başvuru Evrakları

 

Vize Bilgi ve İşlem Hattı: 0312 446 37 35 - 36


Almanya Vizesi Amerika Vizesi Hollanda Vizesi Kanada Vizesi İngiltere Vizesi Fransa Vizesi İtalya Vizesi Yunanistan Vizesi İsviçre Vizesi